Speedgolf Introductie


Speedgolf is een leuk, snel en fitnessgericht alternatief voor traditioneel golfen. De resultaten zijn duidelijk: sneller spelen dan gemiddeld leidt tot nieuw golfplezier, meer fitness, grotere verbeeldingskracht en uiteindelijk betere prestaties. Het is geen wonder dat golfers van alle leeftijden, behendigheidsniveaus en fitnessprofielen golf leren spelen en van Speedgolf in hun eigen tempo genieten!

EEN SNELLE INTRODUCTIE VOOR HET SPELEN VAN UW EERSTE RONDE SPEEDGOLF

"Ik probeer altijd een paar extra minuten voor de starttijd op de tee box te verschijnen. Dan ga ik een beetje rekken, strekken en opwarmen terwijl ik de andere spelers zie afslaan. Aangezien het ieders eigen verantwoordelijkheid om hun score en tijd te behouden, zorg ik ervoor dat mijn horloge of smartphone klaar is om te starten! Ik gebruik een handig en licht draagtasje met een handgreep eraan die makkelijk op te pakken is. Mijn golfballen en tees zitten in de juiste zakken. Als het mijn beurt is om af te slaan start ik direct de timer op mijn een horloge of smartphone.

Ik ren zo snel als ik kan tussen de slagen en voer elke slag zo snel mogelijk maar geconcentreerd uit. Daarbij let iik natuurlijk op dat ik niet iemand anders in gevaar breng. Ik gebruik meestal vijf clubs als ik speel: een Driver, hybride, 8-ijzer, sandwedge en putter. Iedereen mag zelf kiezen welke clubs worden gebruikt. De meeste golfers hebben over het algemeen 4-6 clubs in de tas of de hand. Je kunt ook maar 1 club gebruiken. Het is jouw keuze!

De vlaggestok hoeft niet uit de hole tijdens het putten. Als je een bal kwijt raakt, of in een onspeelbare ligging tegenkom, verspil ik heel weinig tijd met zoeken of het uit de bosjes spelen van een bal. In plaats daarvan drop ik een bal niet dichter naar de hole, in een denkbeeldige lijn die de bal vloog. Natuurlijk kost dat een strafslag. Tijd is tenslotte waardevol. Een slag een slag of de tijd die ik kwijt zou zijn aan zoeken, dan liever 1 slag meer kwijt.

Wanneer de laatste hole is uitgespeeld en de bal in de hole zit, stop ik eerst direct de timer…. en dan haal ik diep adem! "


Waarom Speedgolf?


Speedgolf is een leuk, snel en fitnessgericht alternatief voor traditioneel golfen. Het is een spel dat de juiste balans tussen snelheid en precisie beloont. En wil je echt heel erg je best doen, dat zijn kracht en uithoudingsvermogen prettig om over te beschikken.

Speedgolf is een activiteit die voldoet aan een groot aantal hedendaagse uitdagingen voor een gezonde en actievere levensstijl. Het gaat om één sport die twee van de grootste sporten ter wereld verenigt.

Internationaal zijn de resultaten duidelijk: het spelen van speedgolf heeft bewezen dat het de mentale, fysieke en creatieve mogelijkheden van een speler op de golfbaan verbetert. Speedgolf spelen leidt 100 % tot meer plezier, meer fitness, meer verbeeldingskracht en uiteindelijk betere prestaties. Kortom, speedgolf is niets minder dan een opwindende sportieve ervaring.


Het is geen wonder dat golfers van alle leeftijden, behendigheidsniveaus en fitnessprofielen leren spelen en van Speedgolf in hun eigen tempo genieten!


Speedgolf-competities worden volgend jaar aan het Nederlandse golfwedstrijdenlandschap toegevoegd! Houd ons daarom goed in de gaten op Facebook en onze website. Want dat levert niet alleen een gave wedstrijdvorm op, het levert je ook nieuwe (speed)golfvrienden en -vriendinnen. Wil je ergens speedgolf proberen, informeer dan bij golfbanen bij jou in de buurt. Lukt dat niet, laat ons je dan helpen een manier te vinden om te beginnen met het spelen van Speedgolf.